TOM NYBROE

 

Tom Nybroe (1956) created Perfection based on his long-standing passionate interest in the correct handling of wine. The style and the proportions of the glass were carefully developed based on geometric shapes and the theory of The Golden Ratio. The result is a range that combines the best of professional knowledge of wine with Holmegaard’s classic design tradition.

Skønhed

Perfection er inspireret af de klassiske designidealer. Designer Tom Nybroe har ønsket at forene enkelhed, elegance og funktion og skabe et vinglas, hvor vinen kan leve og ånde, indtil sidste gyldne dråbe. Tanken var at skabe et glas, der forenede smag og skønhed og derfor vendte Nybroe sig mod den klassiske kunst og geometri. Klassikkens kunstnere udviklede det gyldne snit på grundlag af geometrien med det formål at skabe harmoni og balance. De vidste, at geometrisk harmoni er vejen til sandhed og skønhed. Med udgangspunkt i de klassiske linjer og proportioner udviklede Nybroe den markerede skænkelinje, der ikke alene giver serien et harmonisk og markant udtryk men også sikrer, at der skænkes netop den rette mængde i glasset.

 

Smag

Designer Tom Nybroe har med Perfection skabt et vinglas til tidens vinkultur, hvor kraftige, krydrede vine fra Sydamerika har fået en dominerende plads. Perfection-seriens vinglas er udviklet til at få moderne druer til at træde i karakter. Ambitionen har været at vise respekt for vinens essens og nuancer og sikre, at dens smag træder så tydeligt frem som muligt. Igen var udgangspunktet de klassiske proportioner og det gyldne snit. Forholdet mellem væskemængde, overflade og åbning er beregnet minutiøst og der er en nøje afstemt afstand fra glassets åbning til skænkelinjen. Det giver vinens dampe optimale betingelser for at cirkulere og fremhæver bouquet’en.  Samtidig sikrer glassenes store overflade den hurtigste og bedste iltning af vinene.

 

Styrke

Perfection-serien er oprindelig udviklet til professionel brug – i restauranter og kantiner. Glassene er slidstærke og har stærkt hærdet glas skabt til mange års brug.

 

“Cutting edge of contemporary design”

Som den ultimative anerkendelse vandt glas-serien den internationale produktdesignpris iF product design award i 2007. iF-prisen er blandt de mest prestigefyldte designpriser i verden og har eksisteret i mere end 50 år. Perfection vandt den eftertragtede pris blandt mere end 2200 produkter fra 35 lande for sit enestående og banebrydende design. Med iFs ord “the cutting edge of contemporary design”.

 

”Alle kan trække en flaske vin op. Skænke og sige skål. Men at få indholdet i flasken til at åbne sig. At tæmme bouqueten og få vinen til at vise sit sande format. Det kræver sit glas. Sådan et er Perfection fra Holmegaard. Skabt til den professionelle vintjener, der kompetent og nidkært værner om de ædle dråbers magiske potentiale. Til vinkenderen, der elsker sin kælder. Og til enhver anden feinschmecker, der går efter den ultimative oplevelse i alle livets henseender.” Glasdesigner Tom Nybroe

Med Perfection har glasdesigner Tom Nybroe virkeliggjort sin vision om et moderne vinglas, hvor vinen kommer fuldt til udtryk. Tom Nybroe er en passioneret vinconnaisseur og har arbejdet med formgivning hele sit liv både i reklame og i samarbejde med kunstnere som Per Arnoldi. Tom Nybroe har kastet et helt livs ekspertise og passion ind i udformningen af det ultimative vinglas og Holmegaard var begejstrede for at kunne sætte serien i produktion. Serien er på rekordtid blevet en klassiker i restaurationsbranchen og er netop blevet udvidet med to nye glas. Perfection gør nu sit indtog i private hjem, så danskerne kan få den ultimative vinoplevelse – også derhjemme.